Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorHaugen, Hilde
dc.contributor.authorWevang, Mette
dc.date.accessioned2017-02-15T13:10:57Z
dc.date.available2017-02-15T13:10:57Z
dc.date.issued2016
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2430915
dc.description.abstractBakgrunn: Utilsiktet hypotermi forekommer hos 50 til 90 prosent av alle kirurgiske pasienter. Dette kan føre til alvorlige konsekvenser for pasienten. De eldre er en særlig utsatt gruppe. Hensikt: Vi som fremtidige operasjonssykepleiere må vi ha fokus på forebygging av hypotermi for å hindre uønskede komplikasjoner. Metode: Dette er litteraturstudie hvor vi har benyttet fag- og forskningslitteratur og ved hjelpe av dette forsøkt å finne frem til de beste tiltakene for å forebygge utilsiktet hypotermi. Resultat: Gjennom arbeidet med denne oppgaven har vi sett at resultatene fra forskningen ikke gir et klart, entydig svar på hvilke forebyggende tiltak som best. Resultatene viser allikevel at prevarming med varmluftsteppe er å anbefale, og at dette kan ha en forebyggende effekt. Konklusjon: Aktiv oppvarming med varmluftteppe viser seg å være den foretrukne metoden. Det kan allikevel være summen av forebyggende tiltak som er avgjørende for i hvilken grad pasienten blir utsatt for hypotermi. Det er de senere årene ikke publisert nye metoder vedrørende forebygging av hypotermi. Nøkkelord: Hypotermi, perioperativ, operating room, prevent, elderlynb_NO
dc.language.isonobnb_NO
dc.rightsAttribution-NonCommercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0)*
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/
dc.subjectOperasjonssykepleienb_NO
dc.subjectHypoterminb_NO
dc.subjectEldrenb_NO
dc.titleHvordan kan operasjonssykepleieren forebygge utilsiktet hypotermi hos den eldre pasienten?nb_NO
dc.typeStudent paper, othersnb_NO


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel

Attribution-NonCommercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0)
Med mindre annet er angitt, så er denne innførselen lisensiert som Attribution-NonCommercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0)