• norsk
    • English
  • English 
    • norsk
    • English
  • Login
View Item 
  •   Home
  • Lovisenberg diakonale høgskole
  • Studentarbeider / Student theses
  • Bachelor i sykepleie
  • View Item
  •   Home
  • Lovisenberg diakonale høgskole
  • Studentarbeider / Student theses
  • Bachelor i sykepleie
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Kostholdsveiledning til pasienter med nyoppdaget diabetes type 2

Bachelor thesis
Thumbnail
View/Open
397_516.pdf (598.8Kb)
URI
https://hdl.handle.net/11250/2760148
Date
2021
Metadata
Show full item record
Collections
  • Bachelor i sykepleie [545]
Abstract
Problemstilling:

Kan kostholdsveiledning gi bedre blodsukkerkontroll hos pasienter med nyoppdaget diabetes type 2?

Teoretisk perspektiv:

Diabetes mellitus type 2 er en svært vanlig livsstilssykdom der det vil være nødvendig å gjøre

livsstilsendringer for å holde et stabilt blodsukker. Pasienten vil ha behov for veiledning på poliklinikken om kostholdet som anbefales. Sykepleier vil få ulike funksjoner som å veilede, informere og motivere pasienten til å gjøre kostholdsendringen med mål om å oppnå god blodsukkerkontroll.

Metode:

Denne bacheloroppgaven er en litterær oppgave der forskningsartikler og faglitteratur benyttes

for å besvare problemstillingen. Vi har brukt PubMed og CINAHL i søk etter forskningsartikler, der følgende søkeord er benyttet: «Diabetes Mellitus type 2», «Guidance», «Nursing care», «Motivation», «Diet», «Self- Management», «Lifestyle change», «Quality of life».

Drøfting:

Drøftingen tar for seg resultatene fra fire forskningsartikler og diskuterer funnene fra disse på

bakgrunn av det teoretiske kunnskapsgrunnlaget. Betydningen av veiledningen og sykepleiernes rolle i diabetesbehandlingen vil være av betydning i gjennomføringen av kostholdsendringer. Således vil også pasientens indre og ytre motivasjons være en sentral faktor og pasienter er avhengig av å få god informasjon og gode råd for å kunne gjøre en endring i livsstilen.

Konklusjon:

Det er flere faktorer som kan påvirke i hvor stor grad pasienten klarer å oppnå

blodsukkerkontroll. Sykepleieren veiledning og relasjon vil være av stor betydning. Pasienten vil også være avhengig av god motivasjon til å endre og etterleve kostholdsrådene.

Contact Us | Send Feedback

Privacy policy
DSpace software copyright © 2002-2019  DuraSpace

Service from  Unit
 

 

Browse

ArchiveCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsDocument TypesJournalsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsDocument TypesJournals

My Account

Login

Statistics

View Usage Statistics

Contact Us | Send Feedback

Privacy policy
DSpace software copyright © 2002-2019  DuraSpace

Service from  Unit