Vis enkel innførsel

dc.date.accessioned2024-01-30T14:35:34Z
dc.date.available2024-01-30T14:35:34Z
dc.date.issued2024
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11250/3114587
dc.description.abstractInnledning:
I denne oppgaven diskuteres det hvilke faktorer som har betydning for smertekartleggingen av pasienter med rusavhengighet på sykehus. Rusavhengighet er et utbredt problem, og personene som lider av dette er mer utsatt for ulike helseutfordringer. Pasientgruppen er derfor forventet å møte på sykehus. Metode:
Denne bacheloroppgaven er en generell litteraturstudie der problemstillingen besvares ved hjelp av forskningsartikler og faglitteratur. Det er valgt ut fire forskningsartikler som brukes i diskusjonsdelen til å besvare problemstillingen. Forskningsartiklene vi har brukt er funnet på Cinahl og Sykepleien Forskning. Resultat:
Forskningsartiklenes funn viser at sykepleier har manglende kunnskap og kompetanse om smertekartlegging og behandling. Funnene viser at manglende kunnskap og negative holdninger fører til mangelfull smertekartlegging. Pasientene står dermed i fare for å bli underbehandlet på sykehus.
Pasientgruppen kan ha komplekse psykososiale behov. Sykepleierne i studiene opplevde det utfordrende å skape tillit og en relasjon til pasientene. Diskusjon:
Faktorene kunnskap, kompetanse, holdninger og evne til å utøve personsentrert sykepleie kan ha stor betydning for smertekartleggingen av pasienter med rusavhengighet.
Mangel på kunnskap og kompetanse om smertekartlegging, kartleggingsverktøy og pasientgruppens utfordringer, kan ha en innvirkning på relasjonen mellom sykepleier og pasient. Videre diskuteres sammenhengen mellom negative holdninger og manglende kompetanse. Økt kunnskap og kompetanse er nødvendig for å sikre god smertekartlegging, og forhindre at pasientgruppen blir møtt med negative holdninger. Sykepleier må lytte og respektere pasientens smerteuttrykk. Slik kan pasientens verdighet, integritet og medbestemmelse bli ivaretatt. Ved å benytte Fundamentals of Care i sykepleieutøvelsen, kan det tenkes at kvaliteten på smertekartleggingen bedres. Sykepleier kan dermed sikre at egen utøvelse er personsentrert.en_US
dc.language.isonoben_US
dc.subjectSmerteen_US
dc.subjectRusmiddelbrukereen_US
dc.titleHvilke faktorer har betydning for smertekartlegging av pasienter med rusavhengighet på sykehus?en_US
dc.typeBachelor thesisen_US
dc.description.versionsubmittedVersionen_US


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel