Vis enkel innførsel

dc.date.accessioned2022-08-22T11:54:39Z
dc.date.available2022-08-22T11:54:39Z
dc.date.issued2022
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11250/3012916
dc.description.abstractProblemstilling Hvordan bruke personsentrert sykepleie for å forebygge underernæring blant eldre pasienter Teoretisk perspektiv Det teoretiske grunnlaget inkluderer kunnskap om ernæring og underernæring hos eldre, personsentrert sykepleie og Joyce Travelbees teori om sykepleie. Videre presenteres eldre som pasientgruppe og det å gi informasjon til og kommunisere med denne gruppen. Det blir gjort rede for sykepleiers forebyggende arbeid, og arbeid i sykehjemskonteksten. Til slutt omtales relevante etiske og juridiske aspekter. Metode Oppgaven bruker metode for en litterær oppgave. Det vil si at det er tatt i bruk fag- og forskningslitteratur som allerede eksisterer. Relevant forskning er funnet gjennom databaser og bruk av relevante søkeord og avgrensning. I tillegg til forskning er det benyttet både pensumlitteratur og selvvalgt faglitteratur. Søkehistorikken for gjennomførte litteratursøk blir presentert. Drøfting Drøftingen består både av teoretisk grunnlag, relevant forskningslitteratur og juridisk og etisk kunnskap som bistår med å belyse problemstillingen. Konklusjon Personsentrerte sykepleietiltak for å forebygge underernæring kan bidra til at pasienten får en mer aktiv rolle og blir mer involvert i mat og måltidssituasjoner på sykehjem. I en personsentrert tilnærming til å informere og veilede pasienter, er det sentralt med samarbeid og relasjon mellom sykepleier og pasient. Sykepleiers kunnskap om pasientens helsetilstand og fagkunnskap om ernæring er grunnleggende for å kunne utforme en behandlingsplan som både er tilpasset til den unike pasienten og effektiv for å bedre ernæringsstatus. Hvordan bruke personsentrert sykepleie for å forebygge underernæring blant eldre pasienter på sykehjem? De forskjellige temaene som blir diskutert er sykepleiers kunnskap, kompetanse og holdninger, pasientinvolvering, og informasjon og veiledning. Det blir diskutert forskjellige tiltak som kan gjøre at ernæringsbehandling og gjennomføring av måltider blir mer tilpasset til den enkelte pasient Konklusjon Personsentrerte sykepleietiltak for å forebygge underernæring kan bidra til at pasienten får en mer aktiv rolle og blir mer involvert i mat og måltidssituasjoner på sykehjem. I en personsentrert tilnærming til å informere og veilede pasienter, er det sentralt med samarbeid og relasjon mellom sykepleier og pasient. Sykepleiers kunnskap om pasientens helsetilstand og fagkunnskap om ernæring er grunnleggende for å kunne utforme en behandlingsplan som både er tilpasset til den unike pasienten og effektiv for å bedre ernæringsstatus.en_US
dc.language.isonoben_US
dc.subjectPersonsentrert sykepleieen_US
dc.subjectErnæringen_US
dc.titlePersonsentrert sykepleie og ernæring: forebyggende arbeid på sykehjemen_US
dc.typeBachelor thesisen_US


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel